Recept och passion!


Recept på snabb fisksoppa med torsk, selleri och paprika

05.03.2014 00:34

Recept på snabb fisksoppa med torsk, selleri och paprika

 

(4 - 6 portioner)

 

500 g torsk (färsk eller fryst som tinats) skuren i inte allt för små bitar - kalopsstorlek ungefär

4-5 dl tärnad rot- eller stjälkselleri

3 strimlade eller ganska finhackade normalstora paprikor (gärna av olika färg)

1,5 dl vatten

3 fiskbuljongtärningar

1 dl torrt vitt vin eller 2-3 msk vitvinsvinäger

(Ev 3 finhackade vitlöksklyftor eller efter behag)

(Ev någon örtkrydda som mynta, basilika eller timjan - lite cayennepeppar eller annan chili kan också vara gott)

 

  1. Stek sellerin i rapsolja eller annat matfett tills den blivit mjuk. Tillsätt paprikan och ev vitlöken strax innan sellerin stekts färdigt. Använd en stor kastrull.
  2. Slå på vin/vinäger (samt tillsätt ev örtkryddor). Låt det koka in någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda tio minuter.
  3. Tillsätt fisken och låt den bli precis genomkokt, vilket går fort. Servera omedelbart. Soppan skall absolut inte varmhållas utan ätas så fort som den är klar.

—————

Tillbaka