Recept och passion!


Recept på snabb fisksoppa med torsk, zucchini och soltorkad tomat

04.03.2014 23:48

Recept på snabb fisksoppa med torsk, zucchini och soltorkad tomat

 

(4 - 6 portioner)

 

500 g torsk (färsk eller fryst som tinats) skuren i inte allt för små bitar - kalopsstorlek ungefär

2 tärnade, normalstora zucchini

2-3 dl strimlade soltorkade tomater

1,5 dl vatten

3 fiskbuljongtärningar

1 dl torrt vitt vin eller 2-3 msk vitvinsvinäger

(Ev 3 finhackade vitlöksklyftor eller efter behag)

(Ev någon örtkrydda som mynta, basilika eller timjan - lite cayennepeppar eller annan chili kan också vara gott)

 

  1. Stek zucchinitärningarna i rapsolja eller annat matfett tills de blivit mjuka (tillsätt vitlöken strax innan zucchinin stekts färdigt). Använd en stor kastrull.
  2. Slå på vin/vinäger (samt tillsätt ev örtkryddor). Låt det koka in någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda tio minuter. Tillsätt tomatstrimlorna.
  3. Tillsätt fisken och låt den bli precis genomkokt, vilket går fort. Servera omedelbart. Soppan skall absolut inte varmhållas utan ätas så fort som den är klar.

—————

Tillbaka