Recept och passion!


Recept på tonfisk/svärdfisk med gröna bönor - Fagiolini al tonno

09.10.2013 17:14

Konserverad tonfisk åtnjuter knappast ett högt anseende bland gourméer. Beror detta på att det är ett tråkigt och ointressant livsmedel eller på att många människor inte kan laga mat?

I Italien kan man i allafall laga mat, så låt oss se vad de hade gjort i regionen Lazio av denna råvara.

 

Recept på tonfisk/svärdfisk med gröna bönor från Lazio - Fagiolini al tonno

 

(4 portioner)

 

1 burk tonfisk i vatten (cirka 180 g), avrunnen eller samma mängd färskt tonfiskkött alternativt svärdfisk (kokt eller konserverad)

600 g färska haricots verts, sockerärtor eller skärbönor, rensade och sjudna cirka 10 minuter

2 salladslökar, ansade, sköljda och hackade

4 mogna tomater (skållade en stund i kokande vatten och sedan skalade) som kärnats ur och hackats i bitar

Finhackad färsk bladpersilja och/eller oregano samt ev en del mynta

4 msk vitvinsvinäger

1 dl olivolja av hög kvalitet

Salt och peppar

 

  1. Rör ihop salt och vinäger. Tillsätt olivoljan samt pepparen och vispa ihop allt kraftigt till en vinäger.
  2. Blanda alla ingredienser försiktigt, men noggrant.

Bildkälla: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Reggio_calabria_pesca_tradizionale_pescespada.jpg

 

 

—————

Tillbaka