
Recept och passion!
Recept på tonfisk/svärdfisk med gröna bönor - Fagiolini al tonno
09.10.2013 17:14Konserverad tonfisk åtnjuter knappast ett högt anseende bland gourméer. Beror detta på att det är ett tråkigt och ointressant livsmedel eller på att många människor inte kan laga mat?
I Italien kan man i allafall laga mat, så låt oss se vad de hade gjort i regionen Lazio av denna råvara.
Recept på tonfisk/svärdfisk med gröna bönor från Lazio - Fagiolini al tonno
(4 portioner)
1 burk tonfisk i vatten (cirka 180 g), avrunnen eller samma mängd färskt tonfiskkött alternativt svärdfisk (kokt eller konserverad)
600 g färska haricots verts, sockerärtor eller skärbönor, rensade och sjudna cirka 10 minuter
2 salladslökar, ansade, sköljda och hackade
4 mogna tomater (skållade en stund i kokande vatten och sedan skalade) som kärnats ur och hackats i bitar
Finhackad färsk bladpersilja och/eller oregano samt ev en del mynta
4 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja av hög kvalitet
Salt och peppar
- Rör ihop salt och vinäger. Tillsätt olivoljan samt pepparen och vispa ihop allt kraftigt till en vinäger.
- Blanda alla ingredienser försiktigt, men noggrant.
—————