Recept och passion!


Recept på västgötsk korv- och böngryta

16.09.2013 10:24

Recept på västgötsk korv- och böngryta

 

(4 portioner)

 

600 g fläskkorv eller västgösk grynkorv, tärnad eller i skivor

300 g skärbönor, ansade och skivade

1 tärnad morot

1 gul lök, skivad eller hackad

1 liter het buljong, vatten + köttbuljongtärning eller buljongtärning med fläsksmak (finns ofta i polska livsmedelsbutiker)

1 msk tomatpuré

1 tärnad morot

3 msk hackad persilja

Vitpeppar, mald eller finmortlad

Ev salt

 

  1. Fräs korven, tomatpurén och grönsakerna lite grand i en rymlig kastrull. Slå över den heta buljongen och tillsätt pepparen.
  2. Låt sjuda cirka 20 minuter. Skumma om det behövs.
  3. Smaka av och tillsätt ev lite salt eller späd med lite vatten om smaken känns för koncentrerad. Servera med vitt bröd, ost och/eller kokt potatis.

 

—————

Tillbaka