Recept och passion!


Recept på vegan-quesadillas med paprika, svamp och selleri

07.10.2013 16:32

Namnet quesadilla kommer av det spanska ordet för ost, "queso". Dessa quesadillas innehåller dock ingen ost, men är tillagade på samma sätt. En bra idé, både med tanke på smaker och näringsvärde, är att äta dem med någon typ av bönor.

 

Recept på vegan-quesadillas med paprika, svamp och selleri

 

(4-6 portioner)

 

1 hackad paprika

1 selleristjälk, fint skivad eller finhackad, eventuellt stekt

Cirka 2 dl stekt svamp av valfri sort

6 tortillabröd utan animaliska produkter eller annat tunt bröd som veganer kan äta

2-3 dl tomatsalsa

Chili av valfri sort och i mängd efter behag

Cirka 1,5 dl finhackad gul/röd lök eller samma mängd schalottenlök

Ev 2 tsk finhackad vitlök

Ev olivolja av hög kvalitet och/eller tofu som extra fyllning

Olja att steka i, tex rapsolja

 

  1. Lägg upp tortillabröden och fördela ingredienserna på dem.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna

  3. Vik bröden dubbla och stek dem på båda sidor. De skall vara ganska så gyllenbruna utan tendenser till att bli svarta och brända. Se upp, det kan gå fort. Det kan vara en bra idé att göra rent pannan och byta olja efter man kommit halvvägs.

  4. Skär gärna upp varje bröd på traditionellt vis i små tårtbitar. Servera gärna med bönor.

 

Bildkällor: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Green-Yellow-Red-Pepper-2009.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Edible_fungi_in_basket_2009_G1.jpg

—————

Tillbaka