Recept och passion!


Recept på viltskav med hasselbackspotatis och konjaksgräddsås

07.10.2013 13:51

Viltkött anses exklusivt och serveras ofta på dyra restauranger runt om i världen. Men faktum är att kostnaden för den här rätten är på samma nivå som en vanlig vardagsmiddag.

Dessutom är den otroligt god.

 

Recept på viltskav med hasselbackspotatis och konjaksgräddsås

 

(4 portioner)

 

2-3 förpackningar fryst viltskav/hjortskav

5 dl vispgrädde

1 köttbuljongtärning eller flytande köttfond

1 tsk torkad timjan eller 2 tsk färsk

6-800 g potatis av lös sort till hasselbackspotatis

50 g smör till potatisen

1-2 dl ströbröd eller rivet bröd till potatisen

Svartpeppar

½ msk cognac (kan uteslutas)

 

  1. Gör hasselbackspotatis.
  2. Stek under tiden viltskaven på hög värme. Vänd och sära på bitarna. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
  3. Häll konjaken i pannan. Skrapa med en stekspade. Tillsätt grädde, buljontärning//fond, timjan, lite svartpeppar och låt puttra cirka 15-20 minuter.
  4. Blanda köttet med såsen. Peppra. Servera tillsammans med hasselbackspotatisen, géle av valfri sort, ev lite stekt svamp och gärna en god sallad.

 

Bildkälla: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Heubach_red_deer_head.jpg

—————

Tillbaka