Recept och passion!


Recept på wraps med krabba och avokado

19.08.2013 15:09

Wraps är billig mat som går att göra i ordning i en handvändning. Pang, pang, pang! och så har man det perfekta mellanmålet, den idealiska snabblunchen eller den där nattmackan som ibland tarvas för att kunna förflyttas till John Blunds värld. I USA och många andra länder använder man nästan alltid tortillabröd till wraps, men för oss i Sverige förefaller det lika naturligt att använda sig av vårt egna mjuka tunnbröd.

Fyllningen i denna wrap-variant har tydlig mexikansk prägel, men man kan även här lika gärna använda svenskt tunnbröd som tortillas för det. Vill man använda sig av vanlig "svensk" krabba i stället för konserverad salladskrabba går det såklart bra. Det blir till och med godare och om man redan använder tunnbröd blir det ännu mer av ett möte mellan Mexiko och Norden.

 

Recept på wraps med krabba och avokado

 

(6 stycken)

 

1-2 burkar salladskrabba eller ung. samma mängd krabbkött av annat slag (ca. 250 g)

Fruktköttet från 1 avokado

1/2 - 1 dl gräddfil

Saften från 1 lime eller en halv citron alternativt 2 msk saft från plastcitron

Jalapeño eller annan chili efter behag

1 tomat i skivor eller tärningar

Nästan en hel kruka färsk koriander, förutom stjälkarna

1/2 dl hackad lök av valfri sort, t.ex. rödlök

Eventuellt 1 msk hackad eller pressad vitlök

 

  1. Blanda alla ingredienserna utom brödet till en färggrann röra. Smaka av och justera i enlighet med vad som önskas, exempelvis mer chili etc.
  2. Fördela fyllningen på bröden och låt helst ändan där man börjar äta utgöra ett vidöppet, inbjudande "gap". Vik in den yttersta biten av den andra ändan som en flik på samma sätt som man gör med crêpes. Linda in wrapsen i hushållspapper eller aluminium-/plastfolie såvida de inte skall ätas direkt. Förvaras i kylskåp max tre dygn. På samma sätt som en färdiggjord macka som man tar med sig någonstans tål wrapsen att utsättas för rumstemperatur under några timmar om de förpackats ordentligt, men de bör inte exponeras för höga temperaturer.

 

Bildkällor:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:CornNopalTortillas.JPG

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tunnbr%C3%B6d-2007-07-14.jpg

—————

Tillbaka